söndag 16 maj 2010

Tema: Att avstå.

Åh vad han är läcker, Tommy Hallgren som vikarierar för Lena. Läckrast på hela kontoret. Det nästan vattnas i munnen på Susanna. Tommy är perfekt i varje hänseende, långa ben, smärt men ändå rätt muskulös, tjockt hasselbrunt hår, glada gröna ögon och ett leende som kan smälta vem som helst.

Och världens snyggaste rumpa har han dessutom.

På fredag är det vårpicknick. Hela firman ska ut i gröngräset. Då du Tommy, tänker Susanna, då blir du min.

När fredagen randas har Susanna varit pirrig i flera dagar. Hon har köpt nya sexiga underkläder, vackert rosaröda som sitter precis rätt. Bästa parfymen har hon på sig också.

Hon står där med dagens andra drink i handen och spanar efter Tommy. Där borta står han, med Kjelle och Krister. De skrattar och gestikulerar, antagligen pratar de sport. Kjelle sparkar en luftboll. Susanna börjar gå åt deras håll. Drar lite diskret i blusen så att den ska smita åt ordentligt.

På andra sidan om dem står Gunilla, ser hon nu. Stackars frånskilda Gunilla, det har varit en riktigt hemsk vinter för henne. Skönt att hon följde med hit i alla fall, tänker Susanna.

Kär är hon nog också. Gunilla har den där minen, följer längtansfullt någon med blicken. Men vem ser hon på? Tommy. Susanna stannar i steget. Hon kan lätt konkurrera ut gråa Gunilla med de fotriktiga skorna. Lätt. Och varför skulle hon inte göra det? Det är inte som om Tommy är tingad.

Ändå vill hon inte riktigt gå fram. Det som kändes som en strålande idé i morse känns ofräscht nu. Hon vill ju inte ha en relation med Tommy, Susanna är bara ute efter lite uppskattning, lite skön sex. Ingenting allvarligare.

Ska hon göra Gunilla illa bara för ett litet vårnyp?

Med en känsla av att vara osannolikt ädelmodig vänder Susanna på klacken.

5 kommentarer:

  1. Fördomsluftning: det VAR osannolikt ädelmodigt för en person som Susanna.

    Jag kan möjligen förstå tempusbytet, men tycker ändå inte att det funkar.

    SvaraRadera
  2. Kan inte träffa prick jämt antar jag :-) Jag har en dålig dag idag. Men tempusbytet är fixat, tack för påpekandet.

    SvaraRadera
  3. Intressant synvinkel från tjejhåll. Vi killar hade nog frågat varann.
    tack för kommentaren om dikten och du hade nog rätt:) lät bätre så

    SvaraRadera
  4. Snyggt tycker jag (dålig dag eller ej), bra flyt i texten och "kul" vinkling på temat. (Kul är antagligen inte rätt ord men jag har en "bad day" med ;))

    SvaraRadera
  5. Det var bra gjort av en tjej som Susanna, som sagt hon verkar inte vara den typen. bra skrivet.
    Tack för kommentaren till mig, den värmde!*L*

    SvaraRadera